Dove Natuursteen

Grafmonumenten Regio Enschede

Dove natuursteen sinds 1920.  Dove vervaardigd al sinds haar oprichting een grafsteen of grafmonument voor de overledene. Onze naam staat garant voor vakmanschap, kwaliteit en integriteit.

De natuur levert ons van oudsher materialen waarmee we onze overleden dierbaren gedenken door middel van een grafsteen, grafwerk of grafmonument. Natuursteen is een van deze producten die uitermate geschikt zijn voor een grafwerk, zoals vroeger de piramides in Egypte en de hunebedden in Drente. Tegenwoordig wordt voor een grafsteen, grafwerk of grafmonument voor 95 % granietgebruikt, dit materiaal wordt veel gecombineerd met glas, roestvast staal en brons.

Na de crematie wordt ook steeds meer naar een plek gezocht waar men de overledene kan herdenken en we zien dan op veel plaatsen ruimtes ontstaan voor een grafsteen of grafmonument, deze worden dan ook veel van natuursteen gemaakt.

In onze showroom kunnen wij u een grote selectie grafstenen, modellen, steensoorten, bewerkingen, inscripties en accessoires laten zien.

VRAAGT U GEHEEL VRIJBLIJVEND UW OFFERTE AAN
U ZULT VERSTELD STAAN VAN ONZE PRIJZEN, ONZE PRIJS/KWALITEIT MOET HET BESTE VOOR U ZIJN.

Besluit u niet een grafsteen te kopen zonder dat u onze mogelijkheden en prijzen kent en maakt u vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs of bezoekt u na telefonische afspraak onze showroom.

Een eigen ontwerp
Het ontwerpen van een persoonlijke grafsteen of grafmonument, passend bij de overledene en zijn/haar nabestaanden, is voor u geen dagelijkse werk. Als steenhouwer kennen we de mogelijkheden van de vele natuursteensoorten die de wereld ons te bieden heeft. Graag helpen wij u bij het ontwerpen van een persoonlijk monument.

Vorm en accessoires maken een grafsteen persoonlijk. Het meest persoonlijke aan een grafmonument is de naam en aankleding: er is dan ook een grote verscheidenheid aan beletteringsmogelijkheden en graf-accessoires. We kunnen inscripties hakken, laseren of etsen, of belettering aanbrengen in brons, alluminium of rvs. Ook belettering in glasplaten of met bronzen plaquettes is zeer goed mogelijk.

Tevens hebben wij voor u een uitgebreide keuze in Urnengraven.